ΤO PADEL.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PADEL

Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο
άθλημα στον κόσμο

Ιστορία

Το άθλημα του Padel Tennis παίζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο αλλά έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση και στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη 5 club και ετοιμάζεται άλλο ένα υπερσύγχρονο. Το παντέλ εφευρέθηκε στο Ακαπούλκο στο Μεξικό, από τον Enrique Corcuera το 1969. Για την ώρα είναι λαοφιλές στην Λατινική Αμερική σε χώρες όπως η Αργεντινή και το Μεξικό. Στην Ευρώπη μεγάλη άνθηση γνωρίζει στην Ισπανία και έχει αρχίσει η διάδοσή του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ti-einai-padel-img-2
padel-game

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι του Padel έχει παρομοιαστεί ως “τέννις με τοίχους”. Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τέννις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα.

padel-game

Πως παίζεται

Το padel συνήθως παίζεται διπλό σε “περιφραγμένο” χώρο και με διαστάσεις περίπου τις μισές ενός γηπέδου τένις (10 μέτρα πλάτος επί 20 μέτρα μήκος). Το σκορ είναι ακριβώς το ίδιο με το τένις και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με του τένις αλλά με λιγότερη πίεση. Η μεγαλύτερη διαφορά με το τένις είναι ότι περιφράσσεται με τοίχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο όπως το squash.

pos-paizetai-2